Акция "Билборд" смъква 306 бройки от София

Ако не бъдат доброволно свалени глобата стига 50 хил. лева
18 дек 2011 09:00,
23
Акция "Билборд" смъква 306 бройки от София
Снимка: архив Булфото

Общо 306 билборда в София трябва да бъдат премахнати от общински терени до началото на следващата година,  сочи проверка на Столичния инспекторат.

Мащабната проверка обхваща втора, трета и четвърта градска зони. Това са главните градски булеварди и пешеходни оси в центъра, както и 12 от площадите в по-широкия център, парковете и градините.

Актовете вече са връчени на фирмите и от началото на следващата седмица започва да тече 15-дневния срок за доброволно премахване на рекламните елементи.

Още по темата

При неизпълнението му ще се съставят актове, като размерът на всеки от тях може да е от 10 хиляди до 50 хиляди лева според действащата в момента Наредба за рекламата в София.

От Столичния инспекторат съобщиха, че до момента са премахнати други общо 24 билборда от Южния парк, градинката до НХГ, градината "Кристал", пред НДК, пл. "Св. Неделя" и парка "Заимов".

В момента инспекторатът проверява и рекламните и информационни елементи в автомивки, автокъщи и частни дворове. Вече е извършено пълно заснемане в два столични района - "Младост" и "Люлин", а до края на годината ще приключи заснемането и в останалите райони.

При всеки от случаите ще се проверя дали поставеният рекламен или информационен елемент има наличната и задължителна по наредбата документация.

Столичната община ще направи и план-схема за разполагането на рекламните елементи тип "хоругва" - малките пана, изработени от винил и обикновено прикачвани към стълбовете с тел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Четете внимателно, става дума за общинска земя, с други думи където общината може да прибере повече пари - се намесва, в останалите случаи кучета ни яли, буквално това.
21
2
 
9
 
! Отговори
коко преди 12 години
Алооо собственика на билбордове, къде в центъра на Париж си видял през 50 м билбордове с *** *** и дамски превръзки бе.
20
6
 
2
 
! Отговори
The Midnight Driver преди 12 години
Някой отново от грижа за добруването и сигурността на хората иска да върне сивотата от мрачните времена на застоят както при КОМУНИЗМА,когато рекламите,като душата на свободната търговия бяха НАВСЯКЪДЕ тоталитарно ЗАБРАНЕНИ,като символ на свободна предприемчивост и конкурентно проспериращите пазарни икономики!Феерично бляскавите примамващи светлинни реклами по магистралите и в големите градове са спомогнали и допринесли за туристическата слава на най-предпочитаните и посещавани цивилизовани градове в света Лас Вегас, Париж, Рим от малките им магазинчета, до големите корпорации, от светещият надпис над крайпътният електрически стълб до магически светещият билборд на амерканската магистрала, от мигащите светлини на крайпътното заведение до могъщите неонови светлини реклами на големите хотели!
19
2
 
7
 
! Отговори
артемида преди 12 години
Даже и в треторазрядна страна като Гърция няма билбордове,както казва номер 17. Да не говорим за нормалните европейски държави. Защо ли са забранени, интересно?
18
2
 
2
 
! Отговори
I kvo ot tova преди 12 години
ne moga da rezberae,kvo vi prechat bilbordovete?kat putuvate i gi niama, kakvo se vijda - ruhnali zgradi, ruiuni, murshavi kravi i koniove, *** v karuci, bednotia i mizeria. i kavo kat ima po nekoia i hubava cica da si izplaknem ochite? sega kato gi mahnete i drug shte doide da slaga svoite, shte vi pitam, s kolko shte namaleiat katastrofite?s nikolko!!! E, tva e. kat karat kat ludi i sus i bez bilbordove vse e taia. tuk ima dalavera , ne razbrahte li?Garantirano ot GERB!!!!
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лятото бях в Гърция,покрай магистрала няма нито един билборд.Забранено със закон!Само тука лапачите лапат ли лапат.А колко хора от разсейване на вниманието си отидоха ей така,бадева?
16
5
 
12
 
! Отговори
швейцарец преди 12 години
Taka де..! Какви са тия грозни билбордове,които отвличат вниманието в един друг по хубав свят и закриват от погледите на хората реалностите на красивите и стилни архетектурни фасади в градовете и единствените уникално неповторими крайпътни забележителности на българската природа с образцово подържаните спретнати села и грижовно обработените плодородни ниви и земя!
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дайте възможност на ***, ще ги свалят за часове. Помогнете за ромската интеграция.
14
0
 
3
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
Напиши в GOOGLE Прокурори загинаха в катастрофа
13
1
 
6
 
! Отговори
D.I.Sliven преди 12 години
Kogato se dvija po magistralata,imam chuvstvoto,che sam v diskoteka.
12
2
 
16
 
! Отговори
артемида преди 12 години
Тези билбордове навсякъде са много грозна гледка.Адски неприятно ми е като се върна и тръгна по "магистралата" от летището и по пътя са налепени порнографски билбордове.Прави много лошо първо впечатление за страната-все едно си попаднал в някаква долнопробна дупка. ако не могат да махнат всички, поне да въведат цензура и критерии за съдържанието им. Голяма простотия се шири там,страшно е.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
някой е събрал вече парите за разполагането на въпросните билбордове и не му трябват повече, а и трябва да се освободи място за следващи платци
10
0
 
12
 
! Отговори
наблюдателен преди 12 години
Само за справка: на булевард България между Иван Гешов и НДК има цели 50 бройки билбордове и хоругви, за 200 метра!!! И всичките се, водят законни.
9
4
 
7
 
! Отговори
Шок преди 12 години
Шокиращо разкритие - Мегадалавера на ГЕРБ с акциите на Левски и спортните имоти в София...Само в 7plus7. net
8
2
 
6
 
! Отговори
ля ля преди 12 години
голямо Браво! не може навсякъде да ти е написано разписано и излъгано всичко до като се разхождаш даже...
7
1
 
10
 
! Отговори
до 6 от 4 преди 12 години
София, Варна я купиха и този път , или точно казано - изборът на този Киро е абсолютно фалшифициран, а за паричките от билбордовете - те са джобни за кмето !Аферите му ще продължат докато не продаде и последният сантим варненска земя !!!!
6
0
 
14
 
! Отговори
от София преди 12 години
до - от ВарнаБог наистина не знае, но Киро знае и последната стотинка къде отива .
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 4Мутрите нямат цвят и партии по една проста причина.Всичките те,до един,произхождат само оная,единствената Партия!До един!
4
1
 
17
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Мутрите нямат цвят и партии....А медиите ги обслужват - защото точно мутрите им дават заплатите.
3
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Минаха 48 часа от катастрофата край Сливен,при която мутренски джип уби двама български прокурори.Слугинажните медии още не смеят да съобщят имената на шофьора-убиец!Само имената,нищо друго!Смятайте докъде им стига раболепието към комунистическите мутри!